Tjänstepension för egenföretagare

Din tjänstepension kommer troligen att utgöra en betydande del av din framtida lön som egenföretagare. Det är därför klokt att du skapar en plan för sparandet till din pension och förvaltar sparkapitalet väl. En plan som rimmar med livet som företagare och tar hänsyn till både din privata och företagets ekonomi. Våra rådgivare har lång erfarenhet av att hjälpa egenföretagare och känner igen dina utmaningar.

Tjänstepension tryggar framtiden för egenföretagare

Egenföretagare kan spara förmånligt till sin pension

Tjänstepension är minst lika viktigt för dig som har ett eget företag, som för övriga. Till skillnad från en löneutbetalning, utgår inga sociala avgifter för avsättningar till din pension. Istället betalar du in en särskild löneskatt som är omkring sex procent lägre än sociala avgifter. Det innebär att det är förmånligt för dig som är egenföretagare att avsätta pengar till din tjänstepension.

Eftersom tjänstepensionen med stor sannolikhet kommer att utgöra en betydande del av din framtida inkomst som egenföretagare, är det viktigt att du kommer igång med sparandet till din pension så snart som möjligt. Du har större chans att nå ditt pensionsmål om du börjar spara i tid. Men kom ihåg att det aldrig är för sent att ta tag i ditt sparande.

En rådgivare kan hjälpa dig att gå igenom din pension och se över vad du kan göra för att trygga din framtid som egenföretagare och privatperson.

Vilka försäkringar behöver du som egenföretagare?

Som egenföretagare är det viktigt att se över ditt försäkringsskydd. Vad händer om du skulle bli sjuk eller råka ut för en olycka? Och vad händer med din tjänstepension om du skulle gå bort?

Det är sådana frågor som många egenföretagare inte vill tänka på – men som du bör skydda dig mot. Något som inte bara är viktigt för dig, utan även för dina nära och kära.

Försäkringar som skyddar mot de händelser som nämns ovan, är ofta kopplade till din pension. Är du fullt insatt i dina nuvarande försäkringar och hur de fungerar för dig som egenföretagare? I annat fall är det bra att se över dem för att säkerställa att du inte är under- eller överförsäkrad. Det kan du göra på egen hand om du har den tid och kunskap som krävs. Men om det känns svårt att granska villkor och jämföra olika lösningar på egen hand, kan du istället ta hjälp av en rådgivare.

Rådgivning för egenföretagare inom pension och försäkring

Som egenföretagare sitter du ofta ensam med viktiga beslut som kan påverka din pension och framtid. Men så behöver det inte vara. Hos oss kan du få en personlig rådgivare som lär känna dig och dina utmaningar som egenföretagare.

Oavsett om du vill ha någon att bolla idéer med eller om du vill lämna över hanteringen av tjänstepension och försäkringar till oss, så finns vi här. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa egenföretagare och kan hjälpa dig att skapa förutsättningar för att nå ditt pensionsmål.

Tydlig prissättning

Vi vill att det ska vara enkelt för dig som kund att förstå hur vi tar betalt och vad våra tjänster kostar. Avgifterna är därför både transparenta och tydliga. Det kan vara svårt att förhandla avgifter med försäkringsbolagen på egen hand. Men vi har den förhandlingskraft som krävs för att du ska kunna få riktigt bra villkor, till ett bra pris. Det ger dig samma fördelar som ett större bolag.

Vill du se över tjänstepension och försäkringar för dig som driver eget företag?

Kontakta oss via formuläret nedan. Vi återkommer till dig inom kort och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig som egenföretagare. Tillsammans ser vi över sparandet till din pension och dina försäkringar. Allt för att du ska få en tryggare framtid.

Kontakta oss

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.