Pedagogiska pensionssystem

Om din arbetsgivare har valt oss som partner för företagets tjänstepensionslösningar, får du som medarbetare tillgång till ett flertal smarta digitala system. Verktyg som vi har tagit fram för att samla information om dina pensions- och försäkringslösningar på ett överskådligt och pedagogiskt sätt. Det är ett bra stöd som kan hjälpa dig att ta välgrundade beslut och ge dig kontroll över ditt pensionssparande.

Alla dina pensions- och försäkringslösningar samlade på S&P Online

På plattformen S&P Online hittar du enkel och strukturerad information om hela din pensions- och försäkringslösning. Här hittar du mycket samlad information, dock det kan finnas fribrev och annat som av olika anledningar inte finns tillgängliga i våra system.

Du loggar in med ditt Bank-ID och kan hämta all den information som du behöver. Här kan du ta fram rapporter och analyser med bara några klick. Vi har jobbat för att S&P Online ska vara så enkel och användarvänlig som möjligt för dig, vilket gör att du snabbt kan komma in i systemet. Inom S&P Online hittar du flera stöttande verktyg så som Fund Finder, Proaktiv bevakning och iRåd – beroende på vilka tjänster som du har fått tillgängliga via din arbetsgivare. 

Logga in på S&P Online

Hitta fonderna som passar dig i Fund Finder 

Som kund till oss får du tillgång till fondportalen, Fund Finder. Ett värdefullt verktyg som innehåller information om alla fonder som du erbjuds. Här kan du filtrera och söka fram de fonder som bäst stämmer överens med dina intressen och personliga värderingar.

Du hittar även betyg på alla fonder, både finansiella betyg och hållbarhetsbetyg. Har du ett djupare intresse, så finns även våra analyser tillgängliga för dig.

Även om du aldrig har handlat fonder tidigare, så är Fund Finder byggt på ett sätt som gör att du snabbt kan sätta dig in i hur det fungerar. 

Logga in på Fund Finder

Ständigt på tårna med Proaktiv Bevakning 

Vi erbjuder dig som pensionssparare en bevakningstjänst som gör att du kan agera snabbt vid behov. Antingen på egen hand eller med hjälp av din rådgivare. På så vis kan du skydda och optimera ditt sparande.

Du som har tjänsten Proaktiv Bevakning får löpande information om hur ditt sparande har utvecklas. Bevakningen skickas med e-post men eftersom tjänsten är webbaserad, så finns den även alltid tillgänglig för dig online.

Tjänsten Proaktiv Bevakning innefattar fyra bevakningar:

  • betyg på fonder
  • portföljens avkastning
  • riskförändringar (mätt som investeringens nedsidesrisk)
  • uppdateringar av fondförslag.

Det finns många faktorer som kan få konsekvenser för ditt sparande och det är inte helt enkelt att förstå hur allt hänger ihop. Därför finns vi på Söderberg & Partners här för att hjälpa dig. Vi har samlat analysavdelningar och avancerade system under samma tak för att kunna ge dig det stöd som du behöver. 

Med Proaktiv Bevakning, hjälper vi dig att besvara frågor som: 

  • Finns det nya fondrekommendationer?
  • Vilken risk tar jag med mina placeringar, nu när det svänger på marknaden?
  • Är det dags att se över mina fondval igen?
  • Hur bra utvecklas min portfölj just nu?

iRåd ger digital rådgivning till medarbetare med kollektivavtal 

Har du kollektivavtal på din arbetsplats? Då erbjuder vi även digital rådgivning. Vi kallar det för iRåd. Den digitala rådgivningen ger dig pedagogisk information om din tjänstepension och går även igenom alla de valmöjligheter som finns. Alla placeringsförslag som du får, anpassas fullt ut efter dig.

iRåd används som ett smart komplement till våra rådgivningsmöten i grupp. Grupprådgivningsmötet startar alltid med en genomgång av pensionssystemet, där fokus ligger på den aktuella tjänstepensionen. Därefter utförs rådgivning online, där du kan logga in när det passar dig.

iRåd drar nytta av den analyskraft och erfarenhet inom traditionell livförsäkring, fondförsäkring och kapitalförvaltning som vi har inom Söderberg & Partners. 

Logga in på iRåd

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig?

Fyll i formuläret så blir du kontaktad.

Valfritt